Det här med att se saker på annorlunda sätt och se saker ur andra perspektiv brukar ju kallas ”att tänka utanför boxen”, och jag kom på ett väldigt bra exempel på det. Det är nämligen så att mina föräldrar har skaffat en pool, och när jag tänker pool så är min första tanke en fyrkant med vatten. En box, med andra ord. Min andra tanke är en njurformad pool. Det är förmodligen ganska vanligt att tänka så. Dessa former passade dock inte in i mina föräldrars trädgård, så de tänkte utanför boxen (bokstavligt talat) och skaffade en pool i en helt annan form.

Nu ska jag inte påstå att det är något nytt och revolutionerande, men eftersom deras första tanke var att de inte kunde skaffa någon pool för att de hade fel form på trädgården så får det ändå mig att tänka efter och bli fascinerad över hur mycket vi har inpräntat i oss om hur saker och ting ”ska vara”. Hur som helst, de anlitade Folkpool och skaffade en Octavia 3,6 x 5,1 som beskrivs som ett stycke obegränsad avkoppling för tomter med olika typer av begränsningar. Det är härligt när det finns företag som redan har tänkt utanför boxen åt en! Fast man ska förstås inte sluta tänka i nya perspektiv för det, för det finns ju alltid ännu fler nya perspektiv att finna.

Här kan ni se hur en snygg pool från Folkpool blir till (dock inte den som mina föräldrar har).

Man kan ju fråga sig varför mina föräldrar väntade med att skaffa pool tills jag flyttade hemifrån. Tråkigt tycker jag, för jag har alltid velat ha en pool (fast man måste ju ha ekonomin och jag antar att jag kostade en del när jag bodde hemma). Men som tur är så bor vi hyfsat nära varandra, så nu vet jag i alla fall var jag ska spendera de varma sommardagarna nästa år. Hoppas att de inte har något emot lite sällskap i poolen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *