Under sommaren har jag ju arbetet extra för en av de större fastighetsägarna som hyr ut bostader här i staden. Har mest pysslat med inom- och utomhusskötsel av olika slag. Klippt gräs, trimmat häckar, rensat stuprör m.m. Det har varit en otroligt skön omväxling från vardagslivet. När jag tänker på saken så tror jag att det är otroligt nyttigt och utvecklade som människa att testa på olika typer av yrken.

Det som har varit väldigt fördelaktigt är ju även den lönen som trillar in på kontot såhär i efterhand. Jag studerar ju just nu och mina resurser är därför ganska så begränsade (för att inte säga obefintliga) och det här med möbler har blivit bortprioriterat senaste halvåret. Nu hittade jag däremot studentrabatt på möbler hos Trademax hos Mecenat, så jag kanske ska ta och nyttja det för att fräscha upp lite här hemma. Var ute och kollade igenom utbudet på www.trademax.se och hittade en hel del olika möbler jag skulle kunna tänka mig.

Prioriteringar, prioriteringar, prioriteringar…
Nu är det ju däremot en hel drös med saker som kommer att behövas så jag har fått begränsa mig till en budget på cirka 8.000 :- denna sommar som jag tänkt lägga på möbler. För att få ut så mycket som möjligt har jag gjort en lista på det jag anser är ”det nödvändigaste” just nu:

  • Ny sängram
  • Matta till köket
  • Lampor
  • Fler köksredskap
  • Förvaringshyllor

Utöver detta skulle jag gärna satsa på heminredning, konst, tavlor och fina saker men ”basics first” liksom. Man måste tänka smart också, och man behöver inte vara raketforskare för att förstå att man inte kan få allt på en gång här i livet. Jag är nöjd och lycklig ändå, ser det som en bonus att jag bor i ett land med sådana möjligheter som jag har. Utbildning, vård, bostad, mat, kärlek och familj. Det är ingenting man ska ta för givet, för en dag kan hela livet förändras. Det krävs inte mycket alls, se bara hur det gick för Carro 🙁 Från en dag till en annan var hela hennes liv förändrat, bara för att någon bestämde sig för att köra full.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *