Första inlägget på en ny blogg är lite speciellt. Hur ska man göra? Å ena sidan kan man strunta i alla välkomsthälsningar och direkt börja skriva om de saker som bloggen ska handla om. Å andra sidan, det finns risk för att det hela blir lite opersonligt. Så det blir nog till att börja med en presentation. Jag som äger den här bloggen heter Martin, och har sedan mycket unga år haft ett enormt intresse för konst. Länge tänkte jag att jag skulle bli konstvetare, men i sista stund insåg jag att det inte var någon bra idé. Jag tror nämligen att om man har sin hobby som sitt jobb är risken stor att man tappar lite av intresset för det hela. Bevisligen är det inte så för alla, men för mig skulle det nog vara så. Då är det bättre att ha en blogg där man själv helt och hållet kan bestämma var, när och hur man skriver.

Men det är inte bara konst jag kommer att skriva om här utan detta är en allmän blogg. Om det finns någon röd tråd så är det kanske ”alternativa synvinklar”. Antingen genom att jag försöker skriva om någonting på ett annorlunda vis, eller den eller det jag skriver om gjorde det en gång i tiden, som till exempel Andy Warhol.

Slutligen kommer det säkert att komma en och annan betraktelse från vardagslivet. Inget ämne är för simpelt eller banalt för mig – det handlar helt och hållet om hur man skriver om någonting. Inte vad det är för ämne. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *